Szakmai program

Kedves Kolléga!

A Népművelők Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete és a Karácsony Sándor ÁMK a Méliusz Központ támogatásával rendhagyó közművelődési szakmai programot szervez Földesen november 23-án, melynek megvalósítását G. Furulyás Katalin Falunapok című kötete inspirálta.

A rendezvényünk célja a falunapok közművelődési jelentőségének, szerepének értékelése, hagyományainak bemutatása (30-as évek), legfontosabb módszertani sajátosságainak megismertetése.

A programunk az alábbiak szerint alakul:2010

11 óra Megnyitó

11. 15 óra Falunapok

Előadó: G. Furulyás Katalin a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Kutatási Főosztályának munkatársa

12.00 Könyvbemutató

12.20 Jó gyakorlat – Falunap Földesen
Előadó – Balázsiné Bíró Valéria, Karácsony Sándor ÁMK

13.00 Ebéd

A rendezvény folytatása annak a programsorozatnak, amelyben az MMIKL közművelődési kutatási eredményeit igyekszünk megyénkben bemutatni. Kedvcsinálónak Koncz Gábor mondatai a könyvről:

„ A Szerző aktuális, fontos, érdekes témát választott. Noha népművelői, művelődésszervező körökben egyesek vitatják a falunapok kulturális értékét, ám az is kétségtelen, hogy a helyi társadalom életében, a falvak és a kistérségek, a falvak és a turizmus kapcsolatában kiemelkedően fontos eseményekké váltak.

A falunap tehát a társadalmi elviselés és együttélés, az őrzés, demonstrálás, szórakozás és ünneplés komplex jelensége.”

Részvételi szándékodat a melléklet jelentkezési lap visszaküldésével jelezd.

Debrecen, 2010. november 9.

Angyal László

Népművelők Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének elnöke

Hozzászólás nem lehetséges.