Szüreti sokadalom és Murcis Krumpli Fesztivál, 2016. október 1.

2016. október 1. Nyíradony

dsc_0183

Egyesületünk több tagja részt vett a 2016. október 1-én Nyíradonyban megrendezett Szüreti sokadalom és Murcis Krumpli Fesztivál. Hajdú-Bihar Megyei Érték Nap című rendezvényen.
A Nemzeti Művelődési Intézet és Nyíradony Város Önkormányzata a megyei Érték Napon Hajdú-Bihar értéktárainak adott bemutatkozási lehetőséget. A nyíradonyi Városi Piactéren valamint a Móricz Zsigmond Városi Művelődési Ház szabadtéri színpadán és kiállítótermeiben nemcsak a települések tárgyiasult értékei jelentek meg, hanem lehetőség nyílt a népzenei, néptánc- és szellemi örökség színpadi bemutatására is. Az Érték Napon kiemelt szerepet kapott a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár Bizottság, és Debrecen Város Értéktár Bizottsága, amelyek munkájának köszönhetően a Debreceni páros kolbász Hungarikum lett.
E nap délutánján érdekes szakmai előadásokat hallhattunk az egyes települések helyi értékeinek megőrzésére. Előadók voltak: Kondásné Erdei Mária, Nyíradony Város Polgármestere, Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, a Helyi Értéktár Bizottság elnöke, Tóthné Bobonka Magdolna, a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár bizottság referense, Tarné Hajdú Judit, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Közművelődési és Muzeális Intézmény igazgatója, Groskáné Piránszki Irén, a Kelet Magyarországi Közösségszolgálat Alapítvány elnöke,
Csordás Jánosné, a Furtai Értéktár Bizottság és a Juhász Erzsébet Hagyományőrző Egyesület elnöke valamint Angyal László, a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar megyei Iroda területi koordinátora.

Az eseményről készült képek galériában láthatók.

Hozzászólás nem lehetséges.