Magyar Kultúra Napja 2012

Kedves Kollégánk!

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ és a Népművelők Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete a Magyar Kultúra Napja alkalmából megyei ünnepséget szervez 2012. január 18-án.

Ünnepi programunk 9 órakor kezdődik Álmosdon, a Kölcsey Ferenc Emlékháznál, ahol a megemlékezés koszorúit helyezi el Álmosd Község Önkormányzata, a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ, a Kölcsey Központ és a Népművelők Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete.

Hosszúpályiban, a település önkormányzatának támogatásával 10 órától a múlt esztendőben felújított Bem József Művelődési Ház Községi Könyvtár és Tájházban (4274 Hosszúpályi Debreceni u. 2. sz.) folytatjuk az ünnepséget a megyei közművelődési szakemberek számára.

A megjelenteket Berényi András Hosszúpályi polgármestere és Jantyik Zsolt a Méliusz Központ igazgató helyettese köszönti.

Ezt követően Hosszúpályi nevezetességei és hagyományos kultúrája címmel tart előadást Bihari Horváth László etnográfus, szakszolgálati vezető.

11 órakor kerül sor „Az év Hajdú-Bihar megyei Népművelője 2011” díj átadása.

A díjátadást ünnepi műsor követi amelyen hosszúpályi előadók lépnek fel.

Rövid séta keretében szeretnénk bemutatni Hosszúpályi nevezetességeit különös tekintettel Bődi István Falumúzeumra.

Ünnepi programunk várhatóan a 13 órakor kezdődő közös ebéddel zárul.

A Méliusz Központ 8 órai indulással autóbuszt biztosít az ünnepségre az intézmény parkolójából.

Kedves Kollégánk!

A Magyar kultúra Napja alkalmából rendezett megyei ünnepségre ezúton meghívjuk Önt és munkatársait. Kérjük szíveskedjenek a melléklet jelentkezési lapot legkésőbb 2012. január 16-ig címünkre visszaküldeni (E-mail: mjpmk@mail.hbmk.hu)

Részvételére számítva, tisztelettel

Csobán Róbert
igazgató

Jelentkezési lap letölthető innen!

Hozzászólás nem lehetséges.